İstanbul Günlüğü

CHP’den Cami Engeli! Milleti Hiçe Saydılar

Kartal’ın Soğanlık Mahallesi’nde kamu arazisine cami yapma girişimi, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin engeline takıldı. AK Parti İBB Kartal Meclis Üyesi Nizamettin Altıntaş, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan geçen cami teklifinin CHP Grubu tarafından onaylanmadığını ve eylül ayına ertelenerek engellendiğini söyledi.

Bu oklar varken yılan baş kaldıramaz!..

Kartal’ın Soğanlık Mahallesi’ndeki cami ihtiyacının giderilmesi için kamu alanı olan 10377 ada, 362 parsele ibadethane yapılmak için İBB AK Parti grubu harekete geçti. Konu, 31 Mart yerel seçimlerinden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis gündemine getirildi. Yapılan oylamanın ardından teklif, İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi. Komisyonun yapmış olduğu inceleme ve değerlendirmenin ardından kamuya ait arazinin 3 bin 600 metrekarelik alanına cami yapılması oy birliğiyle uygun görüldü. Ancak CHP grubu caminin yapımına engel olduğu ortaya çıktı. AK Parti İBB Kartal Meclis Üyesi Nizamettin Altıntaş, “Komisyondan geçmesine rağmen CHP yönetimi cami yapımına karşı çıktı. Konunun Eylül ayında yeniden görüşülmesini istedi. Bu açıkça bir engeldir” dedi.

VATANDAŞ TALEP ETTİ

Altıntaş, ne kadar engel olurlarsa olsunlar İBB Meclis çoğunluğunun AK Parti Grubun’dan olduğunu ve Kartal’ın Soğanlık Mahallesi’ne cami inşaatının başlayacağını duyurdu. Altuntaş, “CHP fabrika ayarlarına geri dönmeye başlamıştır. Burada söz konusu olan halkın talepleri doğrultusunda bir cami inşaatının başlanmak istenmesidir. Komisyondan geçmesine rağmen sürenin uzatılmaya çalışılmasına anlam veremiyoruz” şeklinde konuştu.

KOMİSYONDAN GEÇTİ CHP’YE TAKILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı raporun değerlendirme kısmında “Dini tesis alanı ihtiyacının giderilmesi amacıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca gerekli plan çalışmasının başlatılması için hususunda Başkanlık oluru alınmıştır” denildi. Komisyon görüşü kısmında ise “10377 ada 362 parselin bir kısmına ilişkin İmar Plan ve Uygulama İmar Plan değişikliği teklifleri incelenmiş olup donatıdan donatıya dönüşümü taşıdığından komisyonumuzca uygun görülmüştür” ibaresine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı raporun değerlendirme kısmında “Dini tesis alanı ihtiyacının giderilmesi amacıyla 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu uyarınca gerekli plan çalışmasının başlatılması için hususunda Başkanlık oluru alınmıştır” denildi. CHP Grubu, buna rağmen teklifi onaylamamayı tercih etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu